Teamontwikkeling

Vrije Ruimte maakt op-maat programma's voor teams die een professionele ontwikkelatsp willen maken. Als het nu gaat om communicatieve vaardigheden, strategische aanscherping of een pas op de plaats: we leveren een programma waar plaats is voor inhoudelijke verdieping, uitwisseling én lichtheid.

OnderwerpenOnderwerpen waarvoor we programma's ontwikkelen zijn bijvoorbeeld persoonlijk leiderschap, frictie en wrijving,  communicatieve vaardigheden, kernkwaliteiten en strategische verkenningen. Maar ook andere onderwerpen pakken we graag op! Pas op de PlaatsSoms is het nodig stil te staan bij hoe het gaat. Dan geeft een Pas op de Plaats bijeenkomst geeft ruimte aan wat er speelt.

Speels en leerzaam: theater als ervaringscontextSerieuze onderwerpen kunnen ook met lichtheid kunnen worden gebracht. Theater biedt hiertoe prachtige, effectieve vormen. Om ervaringen tastbaar en voelbaar te maken, om samen gedeelde ervaringen te beleven en om goede gesprekken én nieuw gedrag te initiëren. Hieronder geven we enkele theatrale vormen. TerugspeeltheaterTerugspeeltheater is een vorm van improvisatietheater waarbij verhalen van de aanwezigen direct vertaald worden naar spel en muziek. Het maakt persoonlijke ervaringen zichtbaar, voelbaar, hoorbaar en bespreekbaar. Terugspeeltheater maakt dat mensen zich gehoord voelen en versterkt de verbondenheid tussen mensen. Het laat zien wat speelt, soms met een stille traan en vaak met een uitbundige lach. Zie hier voor meer info over terugspeeltheater. CasustheaterBij Casustheater spelen de acteurs een vooraf van de opdrachtgever aangedragen casus. Hierin worden de uitdagingen op scherp gezet en invoelbaar gemaakt. Er wordt - vooralsnog - niet gezocht naar een oplossing; het adresseren van het vraagstuk is de gespreksstarter voor de aanwezigen. RegietheaterBij regietheater spelen de acteurs een concrete casus. Daarbij lopen de acteurs op tegen de alledaagse werkelijkheid: wat doe jij als je een teamlid tegenover je hebt die wel erg fel van leer trekt en jij in je schulp doet kruipen? De acteurs laten zien wat er in de praktijk kan gebeuren en halen input op uit het publiek. Ze proberen het nogmaals met de gegeven suggesties. Het kan zijn dat iemand vanuit het publiek even een rol overneemt. De aanwezigen maken bij regietheater een gezamenlijk leertraject door.